Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Geprofessionaliseerde studieadviseurs kunnen doorstuiven

Afgelopen jaar is het jaarprogramma Beroepskwalificatie Studieadviseurs (BKS) gestart aan de VU. Het komt erop neer dat de studieadviseurs hebben gewerkt aan het professionaliseren van hun vak.

“Wij vinden dat we ook een ‘BKO’ moeten hebben, vergelijkbaar met de Basiskwalificatie Onderwijs voor docenten.”, aldus studieadviseur Marjolien Pouw afgelopen zomer in Advalvas.

Vandaag kregen ze hun certificaten uitgereikt. Iedere studieadviseur apart, met een persoonlijk praatje erbij.

Op de foto de hoogzwangere Stéphanie Catz, studieadviseur bij de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Zij begon het jaarprogramma met enige schroom, werd erbij verteld, totdat ze “openbrak” (er werd smakelijk gelachen in de zaal) en haar “doelgerichte ik” tevoorschijn kwam. Daarna kon zij “doorstuiven.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.