Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Twee faculteiten fuseren, FEWEB krijgt een nieuwe naam

Kom je terug van vakantie, zijn er opeens drie faculteiten verdwenen. Zo zijn de faculteit Exacte Wetenschappen (FEW) en de faculteit Aard- en Levenswetenschappen (FALW) gefuseerd. De fusie werd op 1 juli officieel. De nieuwe faculteit heet nu faculteit Bètawetenschappen en dit is haar nieuwe website (hier is de Engelstalige site)

De twee faculteiten werkten de laatste jaren al steeds intensiever samen: er was één faculteitsbestuur en diverse ondersteunende diensten werkten al geïntegreerd voor beide faculteiten.

FEWEB zeggen

Ook is het gedaan met de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB). Vanaf 1 september gaat die verder onder de naam School of Business and Economics (SBE). We mogen dus nog twee weken FEWEB zeggen.

‘De naamswijziging maakt onderdeel uit van een bredere strategie en sluit aan bij de ambities van de faculteit op het gebied van internationalisering, laat de faculteit weten. Nou vonden we faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde altijd al een onmogelijk lange naam (we schreven altijd ‘economische faculteit’ en kregen dan steevast een mailtje van de decaan, die het uiteindelijk maar opgaf) maar waarom het ‘School of Business en Economics’ is en niet ‘Faculty’, blijft onduidelijk. We krijgen er later deze week antwoord op, is ons beloofd.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.