Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Geen roze voor programmerende vrouwen

“Ik dacht dat programmeren saai was, tot een vriend van mij met uitleg gaf. Nu werk ik als programmeur.”

Masterstudent Rosa Jong (21) had een zetje in de juiste richting nodig om voorbij alle clichés over programmeren te kijken. Om andere studentes ook enthousiast te maken, organiseert ze 25 juni met drie vrienden een groot evenement onder de naam Django Girls Amsterdam waarbij vrouwen onder begeleiding van een coach leren om een website te maken.

Weg met roze

Het evenement heeft een serieuze insteek. “We doen niet mee aan het stereotype dat als je iets voor vrouwen doet, je alles roze moet maken.” Al kan Jong niet garanderen dat er helemaal geen cupcakes tijdens de bijenkomst aanwezig zullen zijn.

Django Girls Amsterdam is de Nederlandse tak van een wereldwijd netwerk met als bedoeling om meer vrouwen achter de computer te krijgen. Opgeven nog kan tot 27 mei

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.