Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Geef meer geld tijdens De nacht van de Fooi

Spaar je kleingeld op tot 17 mei. Tijdens De nacht van de fooi doneren horecagelegenheden hun verdiende fooi voor het goede doel. De nacht van de fooi is een jaarlijks studenteninitiatief waarbij studenten in alle studentensteden geld inzamelen voor vijf ontwikkelingsprojecten in Afrika en Zuid-Amerika. “Het idee is dat mensen dan extra fooi geven”, zegt Helena de Boer, student sociale wetenschappen aan het AUC en bestuurslid bij de Amsterdamse tak.

Om de actie te promoten, stond het Amsterdamse team met een fotohokje op het bevrijdingsfestival waarbij het publiek met gekke hoedjes en accessoires op de foto konden.

Waar kun je 17 mei je geld kwijt? Onder meer bij het grote evenement in Studio K waar acts en bandjes optreden en de bitterballen gratis zijn.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.