Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 juni 2024

Campus
& Cultuur

FNV stuurt camper voor aftrap werkdrukcampagne

‘Meer loon, minder werkdruk’, staat op de keycord van FNV-VU-man Mark Peeters. De voorzitter van de bedrijfsledengroep is er zichtbaar trots op dat de vakbond de camper heeft uitgeleend aan de VU.

“We hebben vandaag een themalunch over werkdruk”, vertelt hij. “In de cao is afgesproken dat elke universiteit voor het einde van het jaar een plan van aanpak moet hebben om de werkdruk van de medewerkers te verlagen. Daarmee starten we op de VU vandaag en deze camper moet zorgen voor meer zichtbaarheid.”

Geen dubbeltje

Uit een enquête van FNV eerder dit jaar bleek dat zeven van de tien werknemers aan de universiteit werkdruk ervaren. Dat is te veel, volgens Peters. “We kunnen de ingeslagen weg niet langer volhouden. De nadruk op publicaties, het groeiend aantal studenten zonder dat er een dubbeltje bij komt, alles moet groter, groter en met minder personeel.”

Peters hoopt met koffie, gevulde koeken en speculaas VU-medewerkers naar de FNV-camper te lokken. Het gaat om werkdruk, maar ook een beetje om leden werven. “We moeten dit samen oplossen. Ik hoop dat mensen gaan inzien dat ze dit niet alleen kunnen en dat we het beter gezamenlijk kunnen aanpakken.”

De bus staat op het campusplein tot 15:00 uur vanmiddag.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.