Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Filmpje pakken bovenop de VU

Liefhebbers van nadenkfilms moeten de eerste week van september zeker vrij houden. Met films rondom het thema vertrouwen is het On The Roof-filmfestival op het dak van de Vrije Universiteit dit jaar enigszins zwaar op de hand, maar het blijft filmkijken met een prachtig uitzicht.

De vier films die nu bekend zijn, zijn Bethlehem, Manuscripts Don’t Burn, It’s Us en Constructors. Ze gaan respectievelijk over loyaliteit en spionage in Israël/Palestina, over vervolging en censuur in Iran, over liefde en haat in Kenia en over armoede en corruptie in Kazachstan. Een vijfde film wordt later bekendgemaakt.

Voorgesprek

De films worden vertoond bovenop het dak van de VU, op de 16e verdieping van het hoofdgebouw. Behalve naar het uitzicht en de film, kun je bij alle films ook kijken naar een voorgesprek tussen een journalist of theatermaker en een wetenschapper over het thema van de film.

Zo gaat hoogleraar bestuurskunde Leo Huberts in gesprek met journalist Casper Thomas en geschiedenispromovenda Amieke Bouma over corruptie, en praten theatermaker Monique van der Werff en antropoloog Naomi van Stapele over Kenia.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.