Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 juli 2024

Campus
& Cultuur

Enorme groep VUmc’ers rent voor Alzheimer

Maar liefst 120 VUmc-medewerkers en -patiënten lopen komende zondag de Dam tot Damloop. En niet zomaar, maar voor het goede doel. Ze rennen zich in het zweet om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Masterstudent journalistiek Marissa van Voorthuisen ging mee met een groepstraining en maakte een reportage.

Steeds groter

Mede-initiatiefnemer Arno de Wilde: “Mijn collega Jurre den Haan begon met een klein hardloopclubje. Dat werd steeds groter! Onderzoekers, hoogleraren, neuropsychologen; we hebben inmiddels twee groepen van zestig mensen en Aegon doet ook met een groep mee voor sponsorgeld.”

De Wilde werkt zelf als arts-onderzoeker in het Alzheimer Centrum. Als onderzoeker wil hij zijn steentje bijdragen aan aandacht voor dementie. “Daarvoor is deze race een mooie kans.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.