Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Elies van Sliedregt stopt als rechtendecaan

Elies van Sliedregt houdt het na vier jaar voor gezien als decaan van de rechtenfaculteit. “Ik heb zin om me weer op onderzoek en onderwijs te storten, en dat is lastig te combineren met het decanaat.”

“Ik heb meteen in het begin gezegd dat ik het voor één termijn zou doen”, aldus Van Sliedregt. Ze neemt een sabbatical van zes maanden en wil daarna weer voltijds aan de slag als hoogleraar strafrecht. “Ik heb ook als decaan onderzoek gedaan, gepubliceerd en colleges gegeven, maar dat ging wel ten koste van mijn privéleven.”

Pittige tijd

Het was ook niet de rustigste periode voor haar faculteit. Financieel heeft die het niet makkelijk en onder Van Sliedregts leiding werd onder andere het onderwijs geïntensiveerd en het flexwerken ingevoerd. “Ik heb een pittige tijd gehad maar uiteindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen. Dat komt ook op het conto van de veranderbereidheid van de medewerkers. De relatie met het college van bestuur is goed en we zitten in een nieuw, fris gebouw.”

“Een van mijn drijfveren om een paar jaar in het bestuur te zitten was de internationalisering van de faculteit”, zegt Van Sliedregt. “Onze grootste opleiding betreft weliswaar het Nederlands recht, maar in toenemende mate is internationalisering van belang vanwege de Europese integratie en de globalisering van regulering.”

Sabbatical in het buitenland

Er valt op dat gebied nog wel wat te doen, vindt ze, maar het project staat aardig op de rails: “Ik heb mensen uit het buitenland naar Amsterdam gehaald, ben ook veel in het buitenland geweest om het netwerk van de faculteit te verbreden.”

Voor haar sabbatical heeft Van Sliedregt een aantal uitnodigingen liggen uit het buitenland. “Ik overweeg een universiteit in Amerika, maar het kan ook Groot-Brittannië zijn of Italië.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.