Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

De oehoe uit de collectie van biologie

Een vakantiebaantje met nachtmerrie-achtige trekjes

Een bijzonder vakantiebaantje was het zeker: Floriek Landeweerd, student erfgoedstudies, maakte de collectie opgezette vogels van biologie schoon en rubriceerde ze.

De beesten zijn kwetsbaar –heel voorzichtig borstelen dus met speciale borsteltjes-, sommige zijn aangevreten door de tapijtkever en sommige stinken een uur in de wind.

Ik liepen een middag mee, schrok van een enorme slang die ineens over mijn schouder meekeek, en kreeg hoofdpijn van de formaldehide- en alcoholdampen uit de potten halfvergane paddestoelen, die al minstens dertig jaar in het depot staan. Een schitterend vakantiebaantje met nachtmerrie-achtige trekjes dus.

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Advalvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.