Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Dreigende taal van Actiegroep Titanic

Wat Actiegroep Titanic betreft, komen er spannende tijden aan op de VU. “Wordt de reorganisatie doorgevoerd, dan beschouwen wij bestuurders persoonlijk verantwoordelijk voor de schade aan de opleidingen. We zien voor 2014/2015 voor het onderwijs een rampjaar tegemoet en zullen er alles aan doen om dat te voorkomen.” Het is stevige taal die Actiegroep Titanic deze week bezigt in een mail aan het college van bestuur en het faculteitsbestuur.

Kerkzaalakoord

De leden van de actiegroep, die bestaat uit studenten aardwetenschappen, zijn boos omdat ze sterke vermoedens hebben dat het bestuur de reorganisatie van de faculteit vrijwel ongewijzigd wil doorzetten. “Vooral dat u de randvoorwaarden van de reorganisatie niet wilt loslaten zoals wel wordt geadviseerd door de OR en Berenschot.” Ook vinden ze dat het bestuur de afspraken van het Kerkzaal-akkoord niet naleeft.

Verkeerde keelgat

Uit een tweede mail die 4 juli verzonden is, blijkt dat deze brief bij het bestuur in het verkeerde keelgat is geschoten. Het bestuur dreigt dat ze de actiegroep niet meer langer als gesprekspartner zullen beschouwen, maar wat Titanic betreft, komt dat van twee kanten. “Pas als u bereid bent te praten over een fundamentele wijziging van deze reorganisatie zien wij het nut van een dialoog in.”

Geen geweld

Een woordvoerder van de actiegroep verduidelijkt de mail.  “We overwegen verschillende acties met een grotere impact dan de kerkzaalbezetting, maar Actiegroep Titanic zal zich nooit verlagen tot persoonlijke bedreigingen of intimidatie, laat staan geweld.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.