Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Digibijbelprof Eep Talstra genomineerd voor HD Award

Oudtestamenticus Eep Talstra voert al tientallen jaren, sinds 1974, bijbelteksten aan computerprogramma’s, die ze afbreken tot de kleinste eenheden, van zinnen naar woordgroepen, woorden en voor- en achtervoegsels. Met de computer achterhaalt hij ook hoe vaak bepaalde constructies in een tekst voorkomen.

Zijn complete database is nu voor iedereen toegankelijk in het kader van open access onder de naam Shebanq Project.

Gedigitaliseerde geesteswetenschappen

Talstra is nu genomineerd voor een Digital Humanities Award, waarbij het publiek mensen kan nomineren voor hun bijzondere inspanningen voor de gedigitaliseerde geesteswetenschappen. Een internationale jury beslist uiteindelijk wie de prijs, waaraan geen geldbedrag is verbonden, krijgt.

Wie Talstra wil helpen de award te winnen, kan hier haar of zijn stem op hem uitbrengen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.