Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 juni 2024

Campus
& Cultuur

Debat op de VU: wat doen we met IS?

De VU gaat in debat over de Islamitische Staat tijdens de VU International Day volgende week dinsdag 11 november.

Nederland en de hele internationale gemeenschap weten niet goed hoe te reageren op IS. Tijdens de VU Newsroom discussiëren drie deskundigen met elkaar en het publiek over jihadstrijders, militaire interventies en radicaliserende jongeren.

Jihadstrijders

Een van de gastsprekers is de documentairemaker Floor van der Meulen. Zij filmde jihadstrijders in Syrië om te laten zien wie de mensen zijn die hun leven wijden aan de islamitische strijd en waarom ze het doen.

Defensiespecialist Dieuwertje Kuijpers,  ook promovenda aan de VU, werpt haar licht op mogelijke militaire strategieën tegen IS. En de islamitische CDA-politicus Ibrahim Wijbenga, die werkt met radicaliserende jongeren, vertelt over de invloed van de IS in Nederland.

 

Het publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd om ook deel te nemen aan de discussie. Het debat start om 10 uur in de centrale hal van het hoofdgebouw.

VU Newsroom is een initiatief van faculteitsverenigingen Aureus en EOS, Dialoog@VU en de Vrije Universiteit. Het is een regelmatig terugkerend debat over actuele thema’s met deskundige sprekers.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.