Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

De Griffioen genomineerd voor Theater van het Jaar 2016

Cultuurcentrum De Griffioen kreeg gisteren zomaar een taart. Dat was om te vieren dat het theater is genomineerd voor de titel Theater van het Jaar 2016, een prijs van de Vereniging Vrije Theater Producenten.

“Het was een complete verrassing, toen bij de Griffioen een taart werd bezorgd”, mailt publiciteitsmedewerker Dick Roodenburg. Theaters kunnen niet zichzelf nomineren. De theaterproducentenvereniging evalueert alle theaters in Nederland en nomineert een klein deel ervan voor de prijs.

De Griffioen is genomineerd in de categorie kleinere theaters, met minder dan 450 stoelen. Het is de eerste keer dat de prijs in deze categorie wordt uitgereikt. De vereniging wil daarmee theaters met minder geld ook de kans geven om mee te dingen naar de titel Theater van het Jaar.

Theaterpassie

‘Kleine theaters hebben vaak minder mensen en middelen tot hun beschikking, maar weten ondanks dat toch een opvallend hoog niveau in hun service te bereiken’, schrijft Suzanne van Dommelen, voorzitter van de vereniging, in de e-mail over de nominatie – die na de taart binnenkwam. ‘De professionaliteit van de organisatie, de kwaliteit van het programma en natuurlijk de passie voor het theatervak zijn doorslaggevende factoren.’

Naast de Griffioen zijn in de categorie kleinere theaters ook Theater Walhalla (Rotterdam) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) genomineerd. De Theater van het Jaarprijs 2016 wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs op maandag 30 januari 2017 in Theater De Meervaart in Amsterdam.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.