Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juli 2024

Campus
& Cultuur

VU Griffioen krijgt een nieuwe directeur

Het cultuurcentrum VU Griffioen heeft per 1 november 2024 een nieuwe directeur: Margreet Cornelius. Ze volgt Eme van der Schaaf op, die na vijftien jaar bij de Griffioen met pensioen gaat.

‘Ik vind het echt een eer dat ik mij voor het culturele aanbod van de VU mag inzetten’, zegt Cornelius op de website van de VU. ‘Ik houd van de ongelooflijk sterke programma’s die VU Griffioen aanbiedt en kan niet wachten om samen met het team, studenten en medewerkers deze nóg meer te verbinden met de VU Campus.’ 

Cornelius werkt momenteel bij Eye Filmmuseum, waar ze zich als coördinator van het Netwerk Filmeducatie sterk maakt voor film in het onderwijs. Daarvoor was ze werkzaam als projectcoördinator bij Movies that Matter, een Nederlands filmfestival voor films over mensenrechten.  

Verhuizing

Sinds 2021 is Griffioen ondergebracht in het Nieuwe Universiteitsgebouw, na meer dan 50 jaar op campus Uilenstede te hebben gezeten. Op de nieuwe plek wordt het vergezeld door nog twee culturele instellingen: bioscoop Rialto en de VU Art Science Gallery.  

Een van de uitdagingen die Cornelius wacht is het vergroten van de naamsbekendheid van Griffioen onder medewerkers en studenten van de VU. Want ook al gaat het met het cultuurcentrum beter dan ooit, zo vertelde huidig directeur Eme van der Schaaf in een recent interview met Ad Valvas, te weinig studenten en medewerkers weten de Griffioen na werktijd te vinden. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.