Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Collegevoorzitter Jaap Winter gaat weg

Collegevoorzitter Jaap Winter gaat niet voor een tweede termijn op de VU. Komende december gaat hij weg. Dat maakte hij bekend in een persbericht.

Winter wordt visiting professor of corporate governance bij de Business School Insead in Fontainebleau in Frankrijk. Hij is vier jaar collegevoorzitter geweest. Daarvoor was hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar internationaal ondernemingsrecht aan de UvA.

Moeilijke afweging
In het persbericht laat Winter weten dat het een moeilijke afweging was. Hij is gehecht geraakt aan de VU vanwege de diversiteit en de brede toegankelijkheid. Maar hij wil zich volledig gaan richten op zijn werk als wetenschapper. De raad van toezicht betreurt zijn vertrek. Voorzitter Winter was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.