Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Boventallige VU-medewerkster voelt zich grote verliezer

De met ontslag bedreigde VU-medewerkers hebben de afgelopen maanden in een emotionele rollercoaster gezeten. Sommigen hebben gesolliciteerd op interne vacatures en sommigen daarvan zijn aangenomen. Anderen blijven zitten met gevoelens van onzekerheid.

 ‘Dat moet een beetje voelen als Sven Kramer, die dacht de 10 kilometer te gaan winnen terwijl zijn ploeggenoot er met de winst vandoor ging’, schrijft de boventallige communicatieadviseur Mariska in haar nieuwe blog. ‘Hoe verwerk je dat? Hoe reageer je dan op die specifieke collega?’

Verliezer

‘Ik heb het gevoel dat ik de grote verliezer ben in dit spel. Dat ik in de emotionele rollercoaster van de afgelopen maanden veel meer heb verloren dan nodig was geweest’, aldus Mariska.

Ze beschrijft haar gevoelens van verwarring en boosheid over het feit dat ze eerst ‘boventallig’ wordt verklaard omdat er voor haar blijkbaar geen passende functie meer is, waarna er opeens toch functies blijken te bestaan waarop ze geacht wordt te solliciteren omdat ze bij haar passen.

Haar volledige blog leest u hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.