Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bomen Van der Boechorststraat gekapt

Het is kaal aan de Van der Boechorststraat. Deze week is begonnen met de kap van de bomen rondom de vijver achter het VU Medisch Centrum. Ook een stukje van de VU Hortus zal verdwijnen.

De bomen worden gekapt ter voorbereiding op de bouw van het imaging center van VUmc, waar de modernste MRI-, röntgen- en andere medische beeldvormende technieken zullen worden gehuisvest. De bouw start september dit jaar.

Tot die tijd worden bomen in de noordoosthoek van de VU Hortus gekapt, de vijver gedempt en een bouwkuip gegraven, aldus Marcel van Heemert van de Facilitaire Campus Organisatie.

Bouwkuip

“Tussen de botanische tuin en de huidige vijver komt een hek als afscheiding van de bouwkuip”, zegt Van Heemert. “En aan de kant van VUmc komt een weg voor het bouwverkeer.” Het zal tot 2018 duren voor het imaging center klaar is.

Binnenkort verschijnt een interview met Marcel van Heemert over de veranderingen bij de VU Hortus op de OR-pagina’s in Advalvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.