Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Armageddon in de fietsenkelder

“Gewone sukkels komen er nauwelijks meer in.” Archivaris Hans Seijlhouwer (aka de VUrieuze fietser) maakt zich zorgen over de parkeerdruk in de fietsenkelder. Sinds half april de fietsenrekken naast het hoofdgebouw verdwenen omdat op die plek een gracht komt, is het in de kelder stampvol.

Gevecht op de vierkante meter

Feweb-medewerkster Nina Dirksen is het met hem eens: “Het CvB propt steeds meer medewerkers in het hoofdgebouw en wil dat we allemaal op de fiets komen. Dat doen we ook braaf en vervolgens is er geen plek in de fietsenstalling. Binnen één jaar is het een plek geworden waar elke vierkante meter bevochten wordt.”

Jonkies

Seijlhouwer vraagt zich bovendien af of de kelder door medewerkers als stalling voor overtollige fietsen en motoren gebruikt wordt. “Ik was hier laatst een paar keer om zeven uur ’s ochtends. Toen was het ook al redelijk vol.” Een deel van de ruimte wordt sowieso gevuld met de blauwe dienstfietsen van de VU. “En verhip, die dingen lijken te jongen.”

Bijkomend probleem is dat veel fietsen niet in de normale rekken passen. “Dan zijn er nog de elektrische brommers die gerust drie plekken innemen omdat ze aan de prik moeten. En van die aanstellerige fietsen met zo’n enorme krat op het stuur, zodat er nog minder in de stalling passen.”

Anarchie

Een bezwaar van Seijlhouwer is dat het CvB deze drukte allang aan had kunnen zien komen en met een alternatief had kunnen komen. “Die gracht staat al jaren gepland.” De stalling is nu naar de ingang van het W&N-gebouw verplaatst maar dat is veel hoofdgebouwbewoners blijkbaar te ver. Seijlhouwer: “Fietsers zijn anarchisten die het liefst hun fiets onder hun bureau stallen.” 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.