Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Andreaspenning en protest bij afscheid René Smit

Voorafgaand aan de afscheidsreceptie van bestuursvoorzitter René Smit vond het debat De metropool plaats. Aan het eind ontving Smit de Andreaspenning (gemeentelijke onderscheiding) uit handen van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Hij loofde zijn verdiensten. “Ooit stond de VU letterlijk buiten in de velden, maar zij hoort nu bij de stad. Smit durfde de samenwerking met de UvA aan, en de Amsterdam Faculty of Science is nog maar het begin.” 

Ook protest

Na de toespraken stond een haag van mensen buiten de aula. De actiegroep Titanic van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen stond in zwart gekleed, met een gele pleister op de mond geplakt, arm in arm. Ze deelden folders uit. Daarna gingen de actievoerders op de trappen staan en begonnen minutenlang luid te klappen. De jazzmuziek en receptiegeluiden verstomden.

Meer over het debat morgen op deze site.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.