Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

Actiegroep Titanic tegen wurgcontract Aardwetenschappen

En weer is daar een nieuwe actiegroep aan de VU. Titanic springt in de bres voor de afdeling Aardwetenschappen, die slachtoffer zou zijn van een volstrekt fout financieringsmodel, dat trouwens ook andere bèta-opleidingen dupeert.

Topopleiding

Maartje Korver, masterstudent hydrology, vindt het extra onrechtvaardig, zo schrijft zij namens Titanic in een opiniestuk. Immers, Aardwetenschappen wordt al jaren als een van de beste studies van de VU gewaardeerd in de Nederlandse Studenten Enquête en de Elsevier-enquête.

En toch moet de faculteit Aard– en Levenswetenschappen nu een tekort van 2,8 miljoen euro wegwerken, en dreigen daardoor ontslagen onder de toch al overbezette docenten en andere medewerkers.

Zinkend schip

Lees hier het opiniestuk waarn de actiegroep Titanic uiteenzet waaorm FALW een zinkend schip is.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.