Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Actie tijdens opening academisch jaar maandag

We krijgen weer reuring op de opening academisch jaar. Dit keer geen Verontruste VU’ers of andere protesteerders, maar een actie om meer aandacht te vragen voor gelijke kansen voor vrouwen in de wetenschap.

De vakbond voor de wetenschap, het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren en het Promovendi Netwerk Nederland organiseren de actie samen. Ze hopen daarmee voor elkaar te krijgen dat er een effectievere aanpak komt voor meer diversiteit in de wetenschap.

Voorop lopen

“Er is in de wetenschap nog steeds verschil in beloning tussen mannen en vrouwen, in de verdeling van onderzoekssubsidies en van vaste aanstellingen”, zegt Queenie Scholtes van de vakbond voor de wetenschap. “Dat kan anno 2016 echt niet meer. Helemaal niet in de wetenschap, die zou toch voorop moeten lopen.”

De actie is op de VU, omdat onderwijsminister Jet Bussemaker hier komt spreken tijdens de opening van het academisch jaar. Volgens Scholtes willen ze de bijeenkomst niet verstoren, maar op een grappige manier hun boodschap overbrengen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.