Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VUmc volgende week weer open

Begin volgende week wil VUmc weer patiënten kunnen helpen. Maar dan moeten de inmiddels geplaatste noodvoorzieningen wel eerst door de tests komen. Dat zei Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc, gisteren tijdens een bijeenkomst voor medewerkers in de nog leegstaande ambulancehal van de spoedeisende hulp.

Vorige week dinsdag moest VUmc alle patiënten evacueren nadat door een gesprongen hoofdwaterleiding een enorme watermassa in korte tijd de elektriciteit en warmwatervoorziening in het ziekenhuis plat legde. De poli’s gingen twee dagen later weer open voor spreekuren en dagbehandelingen van patiënten, maar de beddenafdelingen bleven nog dicht.

Vreemde artsen

Deze week test VUmc de noodvoorzieningen, voor voornamelijk water. Ook test VUmc alle elektrische apparatuur en liften, die enkele dagen uitgeschakeld zijn geweest.

Sinds de evacuatie is een groot deel van de artsen en verpleegkundigen van VUmc aan het werk in andere ziekenhuizen. Vandaag opent voor ten minste twee weken een speciale VUmc-afdeling in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis met twee operatiekamers en 36 bedden. Ook als het eigen ziekenhuis volgende week weer opengaat, blijft VUmc op deze afdeling werken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.