Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

VU werkt samen met Keniaanse universiteiten

Vorige week ondertekende rector Frank van der Duyn Schouten (links op foto) een Memorandum of Understanding tussen de VU en de South Eastern Kenya University en Moi University. Hij deed dit in het kader van A Sustainable Approach to Livelihood Improvement (Asali). Dit project werd mogelijk door een legaat aan de VU. Asali is opgezet ter versterking van het toegepast onderzoek aan beide Keniaanse universiteiten, ter verbetering van lokale gemeenschappen.

Ook gaf de rector een lezing over de maatschappelijke relevantie van de VU en van universiteiten in het algemeen. Van der Duyn Schouten maakte de reis met een delegatie onder leiding van Denyse Snelder van het Centrum voor Internationale Samenwerking, met onder anderen Jacqueline Broerse, directeur van het Athena Instituut, en Ralph Lasage, projectmanager bij het Instituut voor Milieuvraagstukken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.