Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Vergeet de nonnen in Vught

Vergeet de nonnen in Vught. Wie zijn uitspraak in het Engels wil verbeteren, kan dat thuis op de bank doen. Onderzoeker Laura Rupp schreef het boek Uitspraakgids Engels voor professionals.  

Mensen die Engels met een buitenlands accent spreken, worden door hun publiek minder geloofd dat sprekers met een goede uitspraak, blijkt uit onderzoek. Dat is nadelig voor de vele Nederlanders die regelmatig Engels moeten praten. Zelfs Nederlanders vinden een landgenoot die slecht Engels spreekt minder geloofwaardig.

Het verbeteren van je uitspraak kan dus nuttig zijn. In het boek legt Rupp uit hoe je de veelvoorkomende fouten kunt vermijden. Wie naar huiswerk verlangt, kan oefeningen doen op een speciale site.  

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.