Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Stappenplan tegen pesten op op het werk

Wie het model bekijkt dat onderzoeksinstituut ADRIBA ontwikkelde om pesten op het werk tegen te gaan, kan maar één ding concluderen: werknemers zijn net kleuters. De anti-pestmethode is gebaseerd op inzichten uit de gedragstherapie: gewenst gedrag belonen, in plaats van ongewenst gedrag afstraffen. Net zoals je stoute kleine kinderen zou aanpakken dus.

Taart

De bedoeling van de methode is dat er een positieve bedrijfscultuur ontstaat doordat werkgevers positief gedrag op de werkvloer belonen. Een paar van de aanbevelingen: koppel de metingen terug aan de medewerkers via grafieken en scoreborden. En stel gezamenlijke beloningen vast en deel die uit als doelen zijn behaald, zoals taart bij de koffie.

Straffen werkt niet

Het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) presenteert op 30 oktober het model tijdens een seminar over pesten op het werk. Volgens ADRIBA-directeur Marius Rietdijk kunnen gedragstherapeutische principes daar bij uitstek op worden toegepast. “Straffen leidt in eerste instantie tot gehoorzaamheid. Het werkt alleen op korte termijn. Ongewenst gedrag bestraffen werkt dus niet op lange termijn: de gewenste prestaties belonen wel.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.