Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Scripties obesitas en investeerders in de prijzen

Annie Wong en Daniëlle van Spijker hebben de allereerste scriptieprijs van de VU gewonnen. Wong (23, accounting & control ) kreeg de prijs voor haar masterscriptie over het gedrag van investeerders en of dit per land verschilt. “Ik ben op dit onderwerp gekomen, omdat ik psychologie en cultuur altijd al interessant heb gevonden”, vertelde ze eerder aan Advalvas.

Voor de bachelor gezondheid & leven keek Daniëlle van Spijker (21, gezondheid en leven) naar de relatie tussen obesitas en slaap bij muizen. “Drie maanden lang werden muizen op een heel vet dieet gezet, waardoor ze obesitas ontwikkelden. Daardoor sliepen de muizen meer, maar het ging wel ten koste van de kwaliteit van hun slaap.”

De winnaars bedankten hun begeleiders en hun ouders.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.