Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Schrijf een essay, win een prijs

Ook studenten, wetenschappers en alumni van de VU kunnen meedingen naar de Robbert Dijkgraaf essayprijs. Het winnende essay wordt gepubliceerd in Het Parool, New Scientist en Folia Magazine. Bovendien krijgt de winnaar een kunstwerk.

Scepsis

Wat moet je doen? Schrijf een essay van 600 tot 700 woorden over het thema ‘scepsis’ en mail dat uiterlijk vrijdag 31 oktober naar stephanie@folia.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 25 november in de Stadsschouwburg Amsterdam, tijdens het Amsterdamse Gala van de Wetenschap.

Jury

De Robbert Dijkgraaf essayprijs is een initiatief van Het Parool, Folia Magazine en New Scientist. De jury bestaat uit Thomas Vaessens (hoogleraar Nederlandse Letterkunde aan de UvA), Barbara van Beukering (hoofdredacteur Het Parool), Corina de Boer (assistent van Robbert Dijkgraaf) en Jim Jansen (hoofdredacteur Folia Magazine).

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.