Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Personeel en studenten hogeschool blieven Diederik Stapel niet

Het is nog maar de vraag of de omstreden wetenschapper Diederik Stapel “een tweede kans” krijgt bij NHTV Hogeschool. Personeel en studenten willen dat het bestuur er nog eens goed over nadenkt.

De voormalige hoogleraar sociale psychologie, die in 2011 bij Tilburg University ontslagen werd wegens grootschalige wetenschapsfraude, kon als freelancer aan de slag bij NHTV. Hij zou er lectoren en onderzoekers gaan ondersteunen, maar zelf geen wetenschappelijk onderzoek uitvoeren.

Bedenkingen

Collegevoorzitter Hein van Oorschot wilde Stapel een tweede kans geven: “Ik denk dat hij als geen ander weet wat wel en niet mag. Hij zal de fouten die hij zelf beging, in ieder geval niet meer maken.”

Maar personeel en studenten zijn daar minder van overtuigd. De medezeggenschapsraad van de hogeschool heeft zijn bedenkingen en ook uit de academies klinkt kritiek. Het bestuur gaat daarom alle argumenten opnieuw met het personeel bespreken. Dit kan enkele dagen duren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.