Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Overeenstemming over financiering Imaging Center

VUmc heeft met een bankenconsortium een overeenstemming bereikt over de financiering van de bouw van het VUmc Imaging Center in Amsterdam. Het bankenconsortium bestaat uit BNG Bank, Rabobank en Deutsche Bank.

Clubdeal

De nieuwbouw wordt mogelijk dankzij een herziening van de Clubdeal financieringsovereenkomst. De herziening bevat een verlenging van de periode van beschikbaarheid van de korte en lange financieringsfaciliteiten tot en met eind 2018 en een aanvulling van 49 euro miljoen aan lange financieringsfaciliteit.

Wouter Bos

 

“Met de financieringsovereenkomst geven de banken aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van VUmc in de gezondheidszorg in ons land”, zegt Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. “We zijn blij dat de bouw van het nieuwe VUmc Imaging Center nu daadwerkelijk van start gaat. Dankzij dit nieuwe centrum kunnen we straks de diagnose en behandeling van onze patiënten nog verder verbeteren en zijn we in staat om toonaangevend onderzoek te blijven doen met de aller modernste apparatuur.” 

Grote winst

In het nieuwe VUmc Imaging Center Amsterdam, dat begin 2019 zal opengaan, komen de nieuwste medische beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines bij elkaar, wat grote winst oplevert voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoening- en of hart- en vaatziekten. Dankzij de nieuwste imaging technieken kan de therapie beter worden afgestemd op de individuele patiënt. Daarnaast zal er ondersteuning worden gegeven aan imaging activiteiten van het AMC. 

Functioneren van organen

 

Dankzij de moderne medische beeldvorming kunnen artsen en onderzoekers in het lichaam van de patiënt zien hoe de organen functioneren, vroegtijdig ziekten ontdekken, therapie plannen, de effecten daarvan vaststellen én de werking van medicijnen in het lichaam volgen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.