Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Wouter Bos trapt af

Voormalig PvdA-leider Wouter Bos trapt studentenraadsverkiezingen af

Wouter Bos deed maandag tussen de middag de aftrap voor de verkiezingen van de universitaire studentenraad. Tot en met donderdagmiddag kan er, ook voor de facultaire studentenraden, worden gestemd.

“Studenten doen er toe, al is het maar om ons bestuurders bij de les te houden”, speechte Bos. Nu is hij voorzitter van de raad van bestuur van het VU-medisch centrum, maar eerder leider van de Partij van de Arbeid en vice-premier.

De komende tijd staan er voor studenten belangrijke punten op de agenda, zoals wat er met het geld gaat gebeuren dat wordt bespaard doordat de basisbeurs is omgezet in een lening, zei Bos. “Het gaat om jullie toekomst.”

Fusies

Maar ook dichter bij huis vallen belangrijke besluiten. Wat gaat er gebeuren met de fusie tussen de medische centra van de VU en de UvA, en met de bètasamenwerking tussen beide universiteiten? Dus volgens Bos is er alle reden om voor de studentenraden te gaan stemmen. En hij prees de studenten gelukkig dat er nu maar liefs 23 kandidaten zijn, verdeeld over drie partijen.

“En wie nu onmiddellijk per laptop of smartphone stemt, kan gratis een patatje afhalen bij de kraam”, voegde hij er aan toe. Maar zelf liet hij de hem aangeboden friet vriendelijk aan zich voorbijgaan.

De uitslag van de verkiezingen wordt donderdag 13 april even na vijf uur bekend gemaakt in het studentendok in het Hoofdgebouw.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.