Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Oud-rector Subramaniam gaat regering adviseren

De vorige VU-rector Vinod Subramaniam is benoemd tot lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.

Dat betekent dat hij de regering de komende vier jaar gevraagd en ongevraagd voorziet van advies op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. De andere pas benoemde raadsleden zijn bestuursvoorzitter Anka Mulder van Hogeschool Saxion en hartchirurg Jolanda Kluin.

De bestuursvoorzitter van Universiteit Twente Vinod Subramaniam is zes jaar lang rector van de VU geweest, tot september 2021. Van huis uit is hij natuurkundige. Hij studeerde elektrotechniek aan Cornell University en promoveerde in de technische natuurkunde. Hij werkte voor verschillende wetenschappelijke instituten, waaronder het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Duitsland.

Subramaniam was hoogleraar Nanobiophysics in Twente en wetenschappelijk directeur van het Twentse instituut Mira voor biomedische technologie en technische geneeskunde. Voordat hij naar de VU kwam, was hij directeur van het FOM-instituut Amolf.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.