Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

NWO zoekt jonge innovators

Drones die medicijnen vervoeren, straatverlichting ‘on demand’, een ‘fairphone’ waarvan de bestanddelen ‘zo eerlijk mogelijk’ zijn verworven.

Het zijn een paar innovatieve ideeën waarbij bestaande kennis en techniek zijn toegepast om bij te dragen aan een betere wereld.

In het kader van het NWO-programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren wordt studenten, jonge onderzoekers, ontwerpers en ondernemers gevraagd om hun eigen maatschappelijk verantwoorde ontwerp voor een technologie, product of dienst in te zenden om een prangend maatschappelijk vraagstuk op te lossen.

Interdisciplinaire teams

Het voorstel moet de vorm van een video hebben van niet langer dan vijf minuten. Die moet zijn gemaakt door een team van mensen met verschillende achtergronden: in de wetenschap, de kunst, het ondernemerschap en wat dan ook. De video moet in het Engels zijn en de deelnemers mogen niet ouder zijn dan 35.

Uiterste inzenddatum: 1 november 2016.

Het winnende team krijgt de kans om zijn idee verder te ontwikkelen of te realiseren.

Meer informatie over de wedstrijd hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.