Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Met spoed naar de Spoedeisende Hulp

Tip van Advalvas: probeer spoedeisende medische hulp uit te stellen tot aanstaande vrijdag. Dan opent burgermeester Van der Laan namelijk de nieuwe spoedeisende hulp (SEH) van VUmc. En die is zoveel mooier dan de oude.

Ambulancehal

Zo is er een ambulancehal van achthonderd vierkante meter waar bij rampen alle slachtoffers terecht kunnen. Ook chemisch of biologisch besmette patiënten kunnen daar terecht. VUmc is aangewezen als een van de tien traumacentra in Nederland. Dit betekent dat de zogenoemde grotetraumapatiënten, soms zelfs meerderen tegelijk, in VUmc opgevangen moeten kunnen worden.

Shockrooms

De gewone patiënten kunnen terecht in een van de vier shockrooms, één voor reanimaties, twee voor traumapatiënten en een speciale voor kinderen. Daarnaast heeft de SEH een eigen CT-scan, echo- en röntgenkamer. Ook zijn er elf behandelcabines  en vier specialistische ruimtes voor KNO, oogheelkunde, mond-,  kaak- en aangezichtschirurgie en gynaecologie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.