Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Lintje voor emeritus hoogleraar Ad Kerkhof

Een onverwachtse ontwikkeling voor emeritus hoogleraar Ad Kerkhof. Tijdens zijn afscheid kreeg hij een lintje.

Afgelopen dinsdag sprak de hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie Ad Kerkhof zijn afscheidsrede uit. Daarin benadrukte hij nog eens hoe belangrijk het is dat alle hulpverleners een basiscursus gevolgd hebben waarin ze leren omgaan met suïcidaliteit van patiënten.

Suïcidepreventie

Kerkhof werd door de Leidse burgemeester Henri Lenferink benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg die voor zijn inzet op het gebied van suïcidepreventie. Zo was hij een van de grondleggers en lid van de raad van bestuur van 113 zelfmoordpreventie.

Ook na zijn emeritaat zal hij nog betrokken zijn bij verschillende onderzoeken. Daarnaast blijft Kerkhof training geven aan hulpverleners over hoe ze het beste met suïcidale patiënten om kunnen gaan.

Praktijk

“En ik blijf in mijn eigen praktijk in Leiden anderhalve dag per week therapie geven. Het geeft me veel voldoening om te merken dat je mensen goed kunt helpen. Ik heb de kennis en vaardigheden opgedaan om mensen met zwaarmoedige problemen efficiënt te helpen. In die zin is het prettig wanneer wetenschap en praktijk samengaan.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.