Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Kortsluiting in het hoofd

Hersencellen geven signalen door met elektrische activiteit. De patronen van deze elektrische activiteit wisselen voortdurend en dat wordt versterkt doordat sommige cellen de activiteit van andere cellen versterken, terwijl weer andere cellen die juist dempen. 

De hersenen van mensen met aandoeningen als schizofrenie en autisme laten een ander patroon van elektrische activiteit zien. 

Neurowetenschapper Oscar Javier Avella Gonzalez promoveert op 3 september op een onderzoek naar de fluctuaties  in normale hersenactiviteit. Inzicht hierin kan aanknopingspunten bieden voor de oorzaken van abnormale hersenactiviteit. (WV)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.