Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Koreanen houden van de VU

Koreanen zijn dol op de VU. Dat is volgens dagblad Trouw te danken aan de enorme populariteit, onder Koreaanse christenen, van calvinistische kopstukken als Abraham Kuyper (de stichter van de VU) en Herman Bavinck.  

Rector Wim van Vlastuin van het Hersteld Hervormd Seminarium aan de VU zegt in hetzelfde Trouw-artikel dat een promotie aan de VU status geeft in Korea.

Koreanenstop

Ook de Theologische Universiteit Apeldoorn en Theologische Universiteit Kampen mogen zich verheugen in de warme belangstelling van Koreanen. In Apeldoorn kunnen ze de toestroom zelfs niet meer aan en is er een stop ingesteld op het aantal promovendi uit Zuid-Korea.

“Ik zie Kuyper als mijn voorganger als theoloog”, citeert Trouw Haemoo Yoo, hoogleraar systematische theologie aan de universiteit van Cheonan. “Hij wist iets heel specifieks Nederlands naar voren te brengen in zijn theologie. Een eigen identiteit is belangrijk. Ook in de theologie. Daaraan hebben we ook iets in mijn land.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.