Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Gevangen VU-student weer vrijgelaten

De Honours-student (het is een man, geen vrouw, zoals eerder werd gesuggereerd) die in vreemdelingendetentie werd gesteld omdat hij een uitgeprocedeerde asielzoeker is, is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Dat meldt een medewerker van de economische faculteit, waar de man studeert. Hij heeft inmiddels zijn studie hervat maar schuwt de publiciteit.

Terugkeerrichtlijn

De student zou in detentie zijn gezet omdat zijn landen van herkomst, Ethiopië en Eritrea, weigeren zijn terugkeerdocumenten te verstrekken. Vreemdelingendetentie zou in overeenstemming zijn met de ‘terugkeerrichtlijn’ in een dergelijk geval.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.