Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Genderkliniek VUmc weer open

Goed nieuws voor mensen die van geslacht willen veranderen. VUmc heropent 26 mei haar polikliniek voor nieuwe genderpatiënten. Er is een overeenkomst gesloten met de zorgverzekeraars over de financiering van deze zorg.

Stop

Hiermee komt een einde aan de tijdelijke stop voor nieuwe patiënten met genderdysforie en transgenders die VUmc op 18 december inging.  Door de sterke stijging van het aantal nieuwe genderpatiënten was bij het VUmc onvoldoende duidelijk of meerjaren financiering bespreekbaar was, terwijl patiënten meerdere jaren behandeld worden.

Wet

Zorgverzekeraars hebben nu VUmc laten weten dat Genderzorg wettelijk verzekerde zorg is. De vergoeding is daarmee geen probleem. In overleg met verzekeraars start VUmc een project om als expertisecentrum voor Genderzorg te fungeren, zodat de zorg beter gespreid en beschikbaar wordt als de vraag blijft stijgen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.