Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Geen borrel, geen netwerk

Er is op de Nederlandse werkvloer (ook de academische) nog steeds sprake van grote ongelijkheid tussen autochtonen en allochtonen. Dat is te zien aan bijvoorbeeld verschil in salarissen en het aantal promoties. Bedrijfskundige Carolin Ossenkop laat in haar proefschrift zien dat dit mede te maken heeft met de dominante autochtone cultuur. Zo is het in Nederland belangrijk om te netwerken tijdens de borrel, maar die wordt door autochtonen heel anders beleefd dan door allochtonen. Ossenkop, die op 4 maart promoveerde, onderzocht meer van zulke onderliggende processen die een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van ongelijkheid. Ze formuleert enkele praktische aanbevelingen, waaronder het veranderen van bepaalde gewoonten, zoals het borrelen om te netwerken.

Lees hier het volledige proefschrift. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.