Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Criminelen hebben minder geluk in de liefde

Als iemand minder criminaliteit pleegt, heeft hij een grotere kans op het vinden van een partner. En met een partner plegen mensen weer minder criminaliteit. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van sociaal wetenschapper Mioara Zoutewelle-Terovan. Mannen die trouwen worden minder crimineel, blijkt uit haar onderzoek. Maar bij een huwelijk met een criminele partner wordt de kans om betrokken te raken bij criminaliteit wel groter. Dat geldt voor mannen en vrouwen. Ook de geboorte van het eerste kind is belangrijk: daardoor stoppen mensen tijdelijk met criminaliteit.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.