Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Directeur hogeschool nuttigt duur apfelstrudeltje in Zuid-Amerika

De directeur van het Rotterdam Business School moest zich vorige week voor de rechter verantwoorden voor het verduisteren van honderdduizend euro. De Hogeschool Rotterdam eist zijn ontslag.

Meer dan een ton factureerde de directeur van de Rotterdam Business School om naar eigen zeggen Zuid-Amerikaanse studenten te werven. Maar de hogeschool wist nergens vanaf, meldt hogeschoolblad Profielen.

Apfelstrudel

Sinds 2013 stuurde de man in totaal 28 facturen naar de hogeschool, waarin hij geld declareerde dat hij in Zuid-Amerika zelf had voorgeschoten, afkomstig uit ‘een oude sok’.

Maar facturen of bankafschriften bleken spoorloos, op een paar bonnetjes voor een flesje water en een kop koffie met apfelstrudel na.

Gevangenis

Omdat de directeur op non-actief is gesteld, zegt hij geen bewijs te kunnen leveren. Maar zijn contactpersoon uit Costa Rica dan, vroeg de hogeschool. Nee, zei de directeur, die zit sinds april in de gevangenis en is onbereikbaar.

De hogeschool schorste de man en deed aangifte bij de politie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.