Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Voorstel grote Zuid-Nederlandse universiteit valt niet goed

Het voorstel van de Tilburgse collegevoorzitter Koen Becking om één grote Universiteit Zuid-Nederland op te richten, wekt ergernis op bij zijn collega’s. “Dit is wel drie bruggen te ver.”

Becking lanceerde zijn idee maandag bij de opening van het academisch jaar. Intensieve samenwerking tussen universiteiten en hogescholen biedt allerlei voordelen, legde hij uit: samen kunnen ze bijvoorbeeld meer financiering verwerven en zijn ze aantrekkelijker voor internationaal talent.

Maar de Technische Universiteit Eindhoven was niet blij met de ‘proefballon’ van Becking.

Interessante ontwikkeling

“Zonder goed bestuurlijk overleg moet je zoiets niet naar buiten brengen”, aldus bestuursvoorzitter Jan Mengelers tegen Cursor. En in het Brabants Dagblad zei hij: “Dit is niet één brug te ver, dit is wel drie bruggen te ver.”

Andere instellingen reageerden wat milder. Maastricht wil het gesprek wel aangaan, evenals Zuyd Hogeschool. Avans Hogeschool reageerde enthousiast: “Het is een zeer interessante ontwikkeling”, reageerde collegevoorzitter Paul Rüpp.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.