Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

De bij is onderdeel van het wapen van Manchester

Verdachte Manchester was student aan Britse universiteit

Salman Abedi, de mogelijke aanslagpleger in Manchester, was student aan Salford University. Hij zat in het tweede jaar van een bedrijfskundige opleiding, maar was al sinds afgelopen herfst niet meer op de universiteit verschenen.

Dit meldt hoger onderwijswebsite Times Higher Education. Salford University, gevestigd in Manchester, bevestigt op haar website dat de Abedi aan de universiteit studeerde.

Verdrietig

De universiteit zegt “geschokt” en “verdrietig” te zijn door de gebeurtenissen van maandagavond. Net na afloop van een concert van zangeres Ariana Grande blies een zelfmoordterrorist, vermoedelijk Salman Abedi, zich op in de Manchester Arena.

Tweeëntwintig mensen vonden de dood. Meer dan vijftig anderen, onder wie veel kinderen, raakten gewond. Twintig mensen verkeren nog in kritieke toestand.

Student onder slachtoffers

Over de identiteit van de slachtoffers wordt steeds meer bekend. Eén van hen is de achttienjarige studente Georgina Callander, die in het tweede jaar van haar opleiding gezondheid en sociale zorg zat.

De Britse premier Theresa May houdt rekening met nieuwe aanslagen en heeft het dreigingsniveau opgeschroefd naar de hoogste schaal.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.