Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA-studenten omzeilen tussentijdse toetsen

Eerstejaarsstudenten economie en bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam hebben gesjoemeld bij digitale toetsen van het vak statistiek. De examencommissie heeft alle toetsen ongeldig verklaard.

Met twee browsers 

De studenten moesten elke week een tussentijdse toets maken. Met een goed resultaat konden ze alvast een halve bonuspunt verdienen voor het afsluitende tentamen. Maar de studenten konden de antwoorden van de toetsen inzien door gelijktijdig in te loggen op twee browsers, meldt Folia. De opgaven maakten ze eerst in de ene browser, waarna de goede antwoorden werden getoond. In de andere browser vulden de studenten de test vervolgens een tweede keer in.

De uitslagen van de toetsen tellen niet meer mee. Studenten die aannemelijk kunnen maken dat ze niet van de truc gebruik hebben gemaakt, kunnen bezwaar aantekenen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.