Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA-studenten gaan puppy’s knuffelen tegen stress

In de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam mogen studenten de komende tentamenweek knuffelen met puppy’s. Dat helpt tegen stress, is de gedachte.

Het idee komt overwaaien uit het hondenminnende Verenigd Koninkrijk, vertelt een medewerker van de universiteitsbibliotheek aan Folia, het niewsmedium van de UvA. De puppy-room is iets eenmaligs. “We hebben ook weleens yogalessen verzorgd. Zo proberen we af en toe iets leuks te verzinnen.”

De puppy-room is op 22 en 23 oktober twee uur geopend voor UvA-studenten. Telkens tien studenten, die zich tevoren moeten aanmelden, mogen een kwartier lang met de hondjes spelen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.