Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Utrecht Science Park krijgt langste regenboogpad ter wereld

De Hogeschool en Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht laten deze week 570 meter fietspad beschilderen in de regenboogkleuren, aangevuld met een zwarte en bruine strook. De boodschap is dat iedereen welkom is op de campus.

Het regenboogfietspad is een idee van hogeschoolstudent Elias van Mourik en het schilderwerk begint tijdens de internationale Pride Month. De regenboogvlag is het symbool van de LHBTIQ+ gemeenschap, maar het fietspad heet iedereen welkom. Vandaar de twee extra kleuren.

“We willen hiermee laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn in het Utrecht Science Park”, zegt Elena Valbusa, Diversity Officer van Hogeschool Utrecht. “Iedereen, dus ongeacht je kleur, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, maar ook ongeacht je beperking of het inkomen van je ouders.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.