Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Universiteit stopt met dierproeven met honden door bedreigingen

De Universiteit Maastricht gaan geen dierproeven meer doen met honden. Het faculteitsbestuur vindt het niet veilig om er nog langer mee door te gaan, meldt universiteitskrant Observant

“We kunnen het risico niet lopen dat er iets met mensen of de dieren gebeurt”, zegt faculteitsdecaan Albert Scherpbier in Observant. Eind augustus vorig jaar ontstond ophef over geplande proeven op 39 labradors. In het kielzog van vreedzame demonstraties daartegen, ontvingen onderzoekers bedreigingen. Het college van bestuur besloot toen al om de proeven op te schorten.

Geiten en varkens

Onderzoeksleider Frits Prinzen laat Observant weten dat hij liever niet was gestopt, “vooral omdat het succesvol onderzoek betreft met gunstige uitkomsten voor patiënten”. Hij gaat zich nu richten op ander onderzoek, waarbij hij met schapen, geiten en varkens zal werken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.