Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Twente wil Amsterdamse studenten lokken

Weinig studenten uit de Randstad staan te springen om in Enschede te gaan studeren. De Universiteit Twente wil daar verandering in brengen: zij wil Amsterdammers naar het oosten lokken.

De Universiteit Twente is bij buitenlandse studenten in trek, maar de toestroom uit het westen van het land blijft achter. Dat is jammer, aldus een woordvoerder van de universiteit: “We hebben op de Universiteit Twente genoeg studies die in de Randstad niet zijn te volgen.”

Daarom opent de universiteit een ‘pop-up university’, samen met de Twentse Ambassade in hartje Amsterdam. Ze gaan voorlichtingsactiviteiten organiseren voor scholieren uit 5 en 6 vwo.

Enschede

Tijdens de open dag kunnen de scholieren bijvoorbeeld ‘speeddates’ aangaan met Twentse studenten. Ook voor praktische informatie kunnen ze er terecht, bijvoorbeeld over studiefinanciering, de campus en hoe het is om te wonen in Enschede.

Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam heeft geen enkel probleem met de Twentse activiteiten. Werving van studenten in andere steden is volgens haar niet ongebruikelijk.

Ook de Vrije Universiteit is niet bang voor concurrentie. “De Universiteit Twente heeft een heel eigen aanbod en een andere focus dan wij”, zegt een woordvoerder. “We vinden het een leuk initiatief.” 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.