Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Tweehonderd tentamens ongeldig door vals brandalarm

Bij de Hogeschool Rotterdam is gistermiddag een vals brandalarm afgegaan. Het gebouw werd ontruimd, waardoor honderden tentamens die daar werden gemaakt ongeldig zijn verklaard.

Paniek gistermiddag bij de locatie Academieplein van de Hogeschool Rotterdam: rond half twee rinkelde het brandalarm, nota bene terwijl honderden studenten net een half uur bezig waren met een tentamen. Kort nadat het gebouw in rap tempo was ontruimd, werd duidelijk dat het vals alarm was.

Alarm ingedrukt

Een student had op het brandalarm gedrukt, zo bleek al snel. Wie die dader is, en of die het alarm per ongeluk of expres heeft laten afgaan, is nog niet bekend.

De Hogeschool Rotterdam heeft alle tentamens ongeldig verklaard. Die moeten op een later tijdstip opnieuw worden gemaakt. “We proberen dat zo snel mogelijk te regelen, want de studenten moeten er zo min mogelijk last van hebben”, laat een woordvoerder weten aan de regionale nieuwszender RTV Rijnmond.

Verdediging

Behalve de tentamens waren verschillende studenten terwijl het brandalarm afging bezig met de verdediging van hun afstudeerscriptie. Ook dat moet opnieuw gebeuren.   

Ook in Den Bosch, bij Avans Hogeschool, was er geen brand. Toch ging het er warm aan toe: de temperatuur in het noodlokaal, waar tijdelijk tentamens werden afgenomen, liep gisteren zo hoog op dat enkele surveillanten onwel werden. De tentamens worden vandaag in een ander gebouw afgenomen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.