Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
28 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Turkije gaat achter wetenschappers aan

Turkse wetenschappers mogen niet meer naar het buitenland voor hun onderzoek. Aanstellingen in het buitenland zijn voor onbepaalde tijd opgeschort door de Turkse hogeronderwijsraad.

De maatregel is een onderdeel van acties van Turkije tegen mensen die mogelijk verbonden waren aan de couppoging van afgelopen vrijdag.

De Turkse hogeronderwijsraad roept wetenschappers die al in het buitenland zitten ook op om terug te komen naar Turkije als het niet noodzakelijk is om te blijven.

Bovendien verzocht ze gisteren universiteiten door het hele land om meer dan 1500 decanen te ontslaan. Daaraan is al op veel plekken gehoor gegeven, meldt de Turkse krant Hurriyet Daily News.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.